Het is altijd leuk om met de kinderen naar het bos te gaan, maar het kan op een gegeven moment natuurlijk voorkomen dat je ineens niks meer weet om te doen. Alle spelletjes en activiteiten die je kent, hebben jullie al gedaan en het wordt langzamerhand natuurlijk ook een beetje saai. Of misschien heb je gewoon over het algemeen inspiratie nodig. Dit zijn in elk geval de leukste spelletjes en activiteiten in het bos.

gel blasters

Speurtocht

Een speurtocht doet het eigenlijk altijd wel goed bij de kinderen. Dit is altijd spannend, aangezien het natuurlijk ook altijd een andere speurtocht is. Probeer hier bijvoorbeeld wel een thema aan te houden. Zo blijft het wel leuk en kun je allemaal spelletjes doen die gerelateerd zijn aan het thema. Ook is er zo iets meer een doel voor de kinderen waar ze naartoe kunnen werken tijdens de speurtocht.

Verstoppertje

Dit spel blijft natuurlijk ook altijd leuk en al helemaal in het bos. Ieder spel verstoppertje is natuurlijk anders en in het bos is er meer dan genoeg plek waar de kinderen zich kunnen verstoppen. Als je vindt dat dit na een tijdje saai wordt, kun je natuurlijk ook altijd naar een ander deel van het bos gaan of gewoon naar een compleet ander bos, zodat de kinderen zich weer op nieuwe plekken kunnen verstoppen.

Gel blaster

Spelen met gel blasters is ontzettend leuk en spannend! Deze kun je gewoon huren en daarna kun je ermee spelen waar je maar wilt, dus ook in het bos. De balletjes zijn van gel gemaakt, waardoor je veilig zonder troep op elkaar kunt schieten. Je kan hierbij in teams spelen of andere leuke spelletjes bedenken.

Dennenappeldarten

Voor dit spel moet je een aantal cirkels in de grond tekenen. Hierbij maak je 1 grote cirkel met 4 kleinere erin met nog 1 roos in het midden. Al deze cirkels zijn natuurlijk ook een ander aantal punten. Vervolgens trek je een startlijn vanaf waar de kinderen met 3 dennenappels mogen gooien. Het doel hierbij is natuurlijk om de dennenappels zo dicht mogelijk bij de roos te gooien en de persoon met de meeste punten wint. Als er geen dennenappels te vinden zijn, kun je ook gewoon kastanjes of eikels bijvoorbeeld gebruiken.

Levend Stratego

Dit spel is ook ontzettend leuk om te spelen in het bos, maar misschien wel handig om met iets oudere kinderen te doen. Je verdeelt de kinderen hierbij in 2 teams en je hebt verder eigenlijk alleen maar 2 theedoeken nodig die als vlag kunnen dienen. Hierbij gaat het om hetzelfde als bij het bordspel: het team die als eerste de vlag van het andere team verovert, wint.

Door Redactie